• Home
  • Nieuws
  • Over deze website

Over deze website

 

hieronder staat de oude informatie mbt de inmiddels afgeronde pilot 'goed gefundeerd!'

Op deze website vindt u alle informatie die beschikbaar is en komt over het project ‘goed gefundeerd!’. De Bewonersinitiatiefgroep Kleiwegkwartier (BIK) heeft samen met het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) de funderingsproblematiek breed onder de aandacht gebracht. En met succes. Samen met de gemeente Rotterdam en het ministerie van Binnenlandse Zaken is dit project opgezet.
Het project ‘goed gefundeerd!’ gaat over een buurtgerichte aanpak van funderingsproblemen. In onze wijk gebeurt er veel op het moment: funderingsherstel, funderingsonderzoek en grondwateronderzoek ter preventie van (verdere) schade. En niet te vergeten de ontruiming van vijf woningen in voorjaar 2014, als gevolg van funderingsproblemen. Dit heeft tot onrust geleid onder de wijkbewoners. Want hoe weet je nu hoe het met de eigen fundering gesteld is? Dat weet je alleen als je het gaat onderzoeken. En dan wordt het ingewikkeld want onderzoek is kostbaar en niet elke eigenaar in het blok doet mee. Bijvoorbeeld omdat hij de kop in het zand steekt en niet wil weten of er funderingsproblemen zijn. Of omdat hij het pand wil verkopen.
Het project ‘goed gefundeerd!’ gaat hierbij een rol spelen. Want misschien hoeft er niet gelijk tot ontruiming of funderingsherstel worden overgegaan. Misschien hebben sommige blokken helemaal geen funderingsproblemen of is er voldoende tijd om in de Vereniging van Eigenaren (VvE) te sparen voor funderingsherstel. Uit het project kan ook komen dat eigenaren met betaalbare preventiemiddelen funderingsproblemen kunnen uitstellen of tegengaan. Dit zijn enkele zaken die tijdens het project aan de orde komen.
In de afgelopen maanden heeft u misschien als iets vernomen over het project via de plaatselijke media. Wij willen u ook graag rechtstreeks informeren over het project. Daarom ontvangt u gedurende het project minimaal vier keer een nieuwsbrief. Voor het ontvangen van de digitale versie van de nieuwsbrief kunt u zich alvast aanmelden via het contactformulier op deze website.

Heeft u nu al vragen waarmee u niet kunt of wilt wachten? Dan kunt u ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..